Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Αποτέλεσμα εικόνας για Η εκτέλεση των 49 της Παραμυθιάς & η Αλήθεια

Πρώτον: Είναι λάθος η αναφορά του κ. Δρίμτζια στην πρόθεση του Ζέρβα να δικάσει και να διώξει τους Τσάμηδες. Αντιθέτως , με διάγγελμα του, που παραδόθηκε στον Γεώργιο Βέκκο, από τον Στρατηγό Καμάρα,, στην Παραμυθιά, τους καλεί – τους ενόπλους προδήλως- να συμπαραταχθούν μαζί του, στον αγώνα του για την σωτηρία της πατρίδας του από τους Κομμουνιστές, και θα τους παρασχεθούν πολλά οφέλη.
Το διάγγελμα αυτό μεταφέρθηκε στον ΝΟΥΡΙ ΜΠΕΗ, στο Φιλιατι
Δεύτερον : Ο κ. Δρίμτζιας, 72 ετών σήμερα, ήταν αγέννητος όταν έγιναν αυτά τα γεγονότα. Κατά συνέπεια δεν μεταφέρει προσωπικά γεγονότα, αλλά αφηγήσεις. Και ως τέτοιες, πρέπει να εκληφθούν όσα αναφέρει.
Τρίτο : Σε βιβλίο του Γεωργίου Βεκκου, που θα εκδοθεί προσεχώς, ο Στρατηγός Καμάρας, αναφέρει στον Γεώργιο Βέκκο, ότι οι Παραμυθιώτες υπεύθυνους για την εκτέλεση των 49 θεωρούν τους Τσάμηδες και όχι τους Γερμανούς. Εξ αυτού και ο σκοτωμός μερικών από Παραμυθιώτες, κατά την διάρκεια της Μάχης της Μενίνας, όταν οι αντάρτες του Ζέρβα, είχαν μεταβεί στη μάχη. «κακό, που μόλις το έμαθα, γύρισα και το σταμάτησα. Και τους συγκέντρωσα για να τους προστατεύσω και όχι για να τους εκτελέσω» λέει ο Καμάρας στον Γεώργιο Βέκκο.
Συνέπεια αυτού ήταν η άμεση ελευθέρωση των 50 ομήρων στους Φιλιάτες, που οι Τσάμηδες απειλούσαν με αντίποινα , σε περίπτωση εκτελέσεως Τσάμηδων, από τον Ζέρβα, στην Παραμυθιά, την οποία είχε καταλάβει
Τέταρτον. Στη μάχη της «Μενινας» σκοτώθηκαν-αν θυμάσαι καλά – 46 Γερμανοί και αιχμαλωτίσθηκαν αρκετοί. Ο Γεώργιος Βέκκος- όπως εξιστορεί στο Βιβλίο του, που γράφτηκε αμέσως μετά την απελευθέρωση, αναφέρει ότι εκείνο που ζήτησαν οι Γερμανοί από τον Ζέρβα, με αφορμή την μετάβαση του στην Παραμυθιά, ήταν η παράδοση των νεκρών τους ή έγγραφο σφραγισμένο και υπογεγραμμένο από αξιωματικό, που να βεβαιώνει την ταφή τους.
Τέταρτον : Οι Γερμανοί δεν εκδικηθήκαν τον σκοτωμό των 46 από τη Μάχη της Μενινας και σκότωσαν 49 στην Παραμυθιά για σε μάχη ο Ζέρβας σκότωσε.6 Γερμανούς ;
Κάτι δεν παει καλά με όσα «θυμάται» ο κ. Δριμτζας !
Πέμπτον : Ο Ζέρβας απαγόρευσε την «απελευθέρωση» των Φιλιατών από το Τάγμα των Παραμυθιωτών, του οποίου ηγείτο ο ΛΕΥΤΈΡΗΣ ΣΤΡΟΥΓΓΑΡΗΣ, για την αποφυγή αντεκδικήσεων !
Έβδομον : Είναι καινοφανής η άποψη που εκφράζεται ότι για την εκτέλεση των 49 «φταίει» ο Ζέρβας. Και τούτο ΌΤΑΝ για τουλάχιστον 26 Μάχες του Ζέρβα με τους πολυάριθμους νεκρούς Γερμανούς, ουδεμία αντίποινα εκδηλώθηκε εκ μέρους των Γερμανών ! , ( όπως αυτά έχουν παρατεθεί από ανθρώπους που τα έζησαν στο ΒΉΜΑ, κατά την προσπάθεια Βαρύγδουπων Δημοκρατών να παρουσιάσουν τον Ζέρβα συνεργάτη των Γερμανών, αμέσως μετά την μεταπολίτευση ), να έχει συμβεί αυτό που αναφέρει ο κ. Δρίμτζιας για την Παραμυθιά.
Είναι η πρώτη και μοναδική φορά που ο Ζέρβας κατηγορείται ως υπαίτιος για τις θηριωδίες των Γερμανών ! Και οφείλει ο κ. Δριμτζας να ανασκευάσει όσα σχετικά αναφέρει, άλλως να παραθέσει στοιχεία.
                                       Δημήτριος Κοτσώνης
                                          πολιτικός μηχανικός.
ΥΓ. Από όσα έζησε ο κ. Δρίμτζιας, ξέχασε να αναφέρει ότι «Έλληνας» ήταν αυτός που υποδείκνυε ποιους πρέπει να συλλάβουν.
Χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν αναφερόμαστε σε προσωπικές μαρτυρίες, αφού είναι ενδεχόμενο να διαστρέψουν την ιστορική αλήθεια.

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/09/blog-post_752.html?m=1

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: