Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Την 24/02/2017 πραγματοποιήθηκε στο Αργυρόκαστρο Αλβανίας συνάντηση αντιπροσωπειών της Ελληνικής και Αλβανικής Αστυνομίας με επικεφαλής από ελληνικής πλευράς την Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγο Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και από αλβανικής πλευράς τον Genc Merepenza, Γενικό Διευθυντή για θέματα συνόρων.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η αποτίμηση σε κεντρικό επίπεδο της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας των συνόρων.

Κατά τη συνάντηση οι δύο πλευρές επεσήμαναν την υφιστάμενη στενή συνεργασία μεταξύ των Αστυνομιών των δύο χωρών και συμφώνησαν για την ανάγκη περαιτέρω προώθησης της.

Επιπλέον, υπογράμμισαν ότι θα συνεχίσουν τις τακτικές συναντήσεις των Διευθυντών Αστυνομίας τόσο σε περιφερειακό (όμορες Δ/νσεις) όσο και σε κεντρικό επίπεδο, προκειμένου να συζητούνται άμεσα τα προβλήματα και να προτείνονται λύσεις.

Μάλιστα στο πλαίσιο ενδυνάμωσης της προσπάθειας για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, συμφωνήθηκε η διενέργεια ταυτόχρονων περιπολιών, κατά λόγο αρμοδιότητας, στα συνοριακά σημεία και σύμφωνα με το υφιστάμενο Διμερές Νομικό Πλαίσιο.

Λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη ταξιδιωτική κίνηση μεταξύ των δύο χωρών, οι αντιπροσωπείες δεσμεύτηκαν για ενίσχυση του προσωπικού των συνοριακών σημείων, κατά τις εορταστικές περιόδους και επεσήμαναν την αναγκαιότητα συνέχισης της συνεργασίας, τόσο μέσω των θεσμοθετημένων διαύλων επικοινωνίας όσο και μέσω των αστυνομικών συνδέσμων των δύο χωρών.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: