Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Αγρότες, εργαζόμενοι,

   Για άλλη μία φορά η αγροτιά βρίσκεται σε αγωνιστικό αναβρασμό. Αιτία τα εξοντωτικά μέτρα του τρίτου Μνημονίου και των δύο προηγούμενων, η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της Ε. Ε. για το 2015-2020, οι παράλογες αυξήσεις των αναγκαίων αγροτικών εφοδίων από τα ξένα μονοπώλια, οι εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών προϊόντων από τους μεγαλεμπόρους, όλα όσα έχουν οδηγήσει και οδηγούν καθημερινά μεγάλα τμήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς στην εξαθλίωση!

Το καθεστώς της πλήρους υποταγής και εξάρτησης στις εντολές των ιμπεριαλιστών μέσω της ΚΑΠ και του απόλυτου ελέγχου της αγροτικής παραγωγής, είναι αυτό που κάνει αδύνατη οποιαδήποτε σκέψη  ακόμα και για επιβίωση, παρόλα όσα επικαλούνται οι κυβερνώντες, Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ σήμερα, Σαμαράς και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ χθες. Η πολιτική όλων αυτών είναι που φέρνει αθρόες εισαγωγές, ακόμα και από άλλες ηπείρους, τη φορολεηλασία, τα κάθε είδους χαράτσια, τα ληστρικά επιτόκια και τα πανωτόκια, τη διόγκωση των χρεών, τους συνεχείς πλειστηριασμούς και κατασχέσεις σπιτιών και χωραφιών, τους νέους «δασικούς» χάρτες, το ξεκλήρισμα της αγροτιάς!

Ποιοί επωφελούνται από τη συνέχιση μιας τέτοιας πολιτικής;

Μονάχα οι τράπεζες με τη «συμβολαιακή γεωργία», οι νεοφανείς γεωργικές επιχειρήσεις και   κάποια στρώματα μεγαλοαγροτών που αγοράζουν όσο-όσο τους κόπους και τον ιδρώτα πολλών γενεών αγροτών, μα σε καμία περίπτωση η μικρομεσαία αγροτιά.

Είναι διαχρονικές οι ευθύνες για την αντιαγροτική αυτή πολιτική και έχουν επάνω τους τη σφραγίδα όλων των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων και της Ε.Ε. – που δεν ήταν ούτε και μπορεί να είναι ο σωτήρας των αγροτών – και των τελευταίων μνημονιακών μέτρων που επιχειρούν να βάλουν ταφόπλακα.

Αγρότες,

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιβάλει τώρα:

  • Τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών ΟΓΑ, διπλασιασμό ΦΠΑ, αύξηση ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, νέους «δασικούς» χάρτες, αύξηση του συντελεστή φορολόγησης για όσους δε θεωρεί κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, θίγοντας έτσι εκατοντάδες χιλιάδες φτωχομεσαίους αγρότες.

Την όλη τραγική κατάσταση έχουν επιδεινώσει όχι μόνο η πρόσφατη κακοκαιρία και ο παγετός αλλά και οι καταστροφές της περσινής χρονιάς στις γεωργικές καλλιέργειες, για τις οποίες ο ΕΛΓΑ δεν κατέβαλε αποζημιώσεις έγκαιρες και δίκαιες!

 Αγρότες,   εργαζόμενοι,

  • Απέναντι σε μια τέτοια εξοντωτική πολιτική, απέναντι στον αφανισμό που επιχειρούν, ο μόνος δρόμος  που ανοίγεται στη μικρομεσαία αγροτιά της περιοχής και της χώρας, είναι ο δρόμος του αγώνα, των αγροτικών κινητοποιήσεων, της αγωνιστικής συμπόρευσης των αγροτών με όλα τα υπόλοιπα εργατολαϊκά στρώματα που θίγονται, από την ίδια βάρβαρη πολιτική των μνημονίων.

Σαν Μ -Λ ΚΚΕ χαιρετίζουμε τον αγώνα της αγροτιάς.

Ο αγώνας αυτός για να έχει επιτυχία, οφείλει να ξεπεράσει αρνητικά φαινόμενα του παρελθόντος. Οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουν και γνώση και εμπειρία και μπορούν να αντιληφθούν ότι δε βοηθά τον αγώνα τους η λογική των χωριστών κινητοποιήσεων, του κατακερματισμού των αγροτικών Συλλόγων και των αιτημάτων τους.

  • Αντίθετα, αυτό που μπορεί να δώσει δύναμη στον αγώνα τους είναι ο γενικός συντονισμός και η σύγκλιση μεταξύ τους, ο παραπέρα συντονισμός του αγώνα τους με όλους τους εργαζόμενους, ο παλλαϊκός και παρατεταμένος αγώνας όλων ενάντια στην πολιτική που επιβάλλουν Ε.Ε. – ΔΝΤ και ντόπιοι μεγαλοαστοί και εφαρμόζουν πιστά οι διάφορες κυβερνήσεις. Ο ολόψυχος αγώνας τους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

 Αποτέλεσμα εικόνας για μλκκε

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: