Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


c74ff-25ce259d25ce259f25ce25a325ce259f25ce259a25ce259f25ce259c25ce259525ce259925ce259f2b25ce25a625ce259925ce259b25ce259925ce259125ce25a425ce25a925ce259d

Κραυγή αγωνίας απευθύνουν ηλικιωμένοι Θεσπρωτοί 

                                                                    προς τη Διοίκηση του νοσοκομείου Φιλιατών

Δεν είναι λίγοι οι Θεσπρωτοί της τρίτης ηλικίας που διαμαρτύρονται διότι στερούνται στοιχειώδεις οφθαλμολογικές χειρουργικές υπηρεσίες και είναι αναγκασμένοι να μετακινηθούν στα Γιάννενα προκειμένου να κάνουν μία απλή επέμβαση (καταρράκτη) στα μάτια.

Πολλοί ηλικιωμένοι καταλογίζουν ευθύνες στη Διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία κωλυσιεργεί και δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα ακόμη για την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού στο οφθαλμολογικό τμήμα το νοσοκομείου Φιλιατών.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οικονομικά ηλικιωμένοι κάτοικοι της Θεσπρωτίας και να τους υποβαθμίζει ως πολίτες αυτής της χώρας, θεωρώντας τους «πολίτες β΄ κατηγορίας».

Στην πράξη σημαίνει ακόμη, υποβάθμιση και στην παροχή υπηρεσιών από πλευράς του νοσοκομείου στους πολίτες.

Είναι ένα σοβαρότατο πρόβλημα που μας αφορά όλους, διότι έχουμε να κάνουμε με το πολύτιμο αγαθό της υγείας, με το οποίο δεν επιτρέπεται κανείς να παίζει ύποπτα παιχνίδια, εις βάρος των πολιτών.

Αν όντως η Διοίκηση του νοσοκομείου και η κυβέρνηση θέλουν ειλικρινά να απαλλάξουν τους ανήμπορους υπερήλικες ανθρώπους   από την ταλαιπωρία και την οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται.  

Και αν πράγματι θέλουν να αξιοποιήσουν τις γνώσεις και την χειρουργική εμπειρία που απέκτησε στην Αγγλία όπου εργάστηκε πάνω από πέντε χρόνια στο καλύτερο οφθαλμολογικό νοσοκομείο, ο εξαίρετος   οφθαλμίατρος ο οποίος επέστρεψε στον   τόπο καταγωγής του, για να εργαστεί στο οφθαλμολογικό τμήμα του νοσοκομείο Φιλιατών και να προσφέρει τις πολύτιμες ιατρικές του υπηρεσίες στους συντοπίτες του.

Πρέπει να επισπεύσουν τη διαδικασία προμήθειας του απαραίτητου εξοπλισμού που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις της οφθαλμοχειρουργικής, ώστε να έχει τη δυνατότητα ο οφθαλμίατρος να κάνει τόσο της πρωτοβάθμιες όσο και τις δευτεροβάθμιες οφθαλμολογικές επεμβάσεις   στο νοσοκομείο Φιλιατών και να μην χρειάζεται να μεταφέρονται ακόμη και με ασθενοφόρο ηλικιωμένοι ανήμποροι στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων για μία μικροεπέμβαση στα μάτια.

Αν οι διοικούντες δε θέλουν -για τους δικούς τους λόγους- να διαθέσουν τη δαπάνη των 100.000 ευρώ για την προμήθεια του εξοπλισμού, τα οποία μέσα σε ένα χρόνο θα τα εισπράξει το νοσοκομείο από τις επεμβάσεις που θα γίνονται.

Προτείνω να συσταθεί μία Πανθεσπρωτική επιτροπή συλλογής εράνου, για να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται για την αγορά του οφθαλμολογικού εξοπλισμό, για να απαλλαγούν οι υπερήλικες συντοπίτες μας από αυτόν το βραχνά.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να βγάλουμε δίσκο, όπως ο ιδρυτής του νοσοκομείου αείμνηστος Πέτρος Μπέμπης, ο οποίος κατάφερε με το δίσκο της επαιτείας που περιέφερε στο εξωτερικό και στο εσωτερικό να χτίσει το νοσοκομείο.

Οι Διοικούντες του νοσοκομείου θα δώσουν άμεσα λύση και το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα της Θεσπρωτίας, θα αποκτήσει για πρώτη φορά μία οφθαλμολογική Μονάδα πλήρως εξοπλισμένη και θα σταματήσει επιτέλους η οικονομική αφαίμαξη και η ταλαιπωρία των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας!

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία!  

   Πέτρος Μίντζας

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: