Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Παρευρισκόμενοι στην 26η επέτειο από την ίδρυση της βορειοηπειρωτικής οργάνωσης «ΟΜΟΝΟΙΑ», που έγινε πρόσφατα στη Δερβιτσάνη, μάς μετέφεραν ότι ακούστηκαν έπαινοι, παρότι ό ίδιος δεν ήταν παρών, για τον Θεσπρωτό τ. βουλευτή Ηλία Βεζδρεβάνη, αναφορικά με τον πολύχρονο αγώνα του υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών.

Μάλιστα ο Γενικός πρόεδρος της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» Λεωνίδας Παππάς χαρακτήρισε πολύ χρήσιμη τη συμβολή του.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως επισημαίνουν πρόσωπα, που γνωρίζουν, ότι ο κ. Βεζδρεβάνης και πριν καταρρεύσει το χοτζικό καθεστώς και μετά το άνοιγμα των συνόρων, μέχρι σήμερα, υπερασπίστηκε και υπερασπίζεται με πατριωτισμό, είτε ως βουλευτής, είτε ως δημοσιογράφος, είτε ως απλός πολίτης, τα απαράγραπτα δίκαια του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού σε ό,τι έχει να κάνει με τη θρησκεία τους, τις περιουσίες τους, τη γλώσσα τους, την παιδεία τους, την εθνικότητά τους.

Στάθηκε δίπλα στον αλησμόνητο Σεβαστιανό, που υπήρξε υπέρμαχος των ελευθεριών των Βορειοηπειρωτών διεθνώς και μάλιστα τη δεκαετία του 1980 έσπασε, ως βουλευτής, οδόφραγμα των ΜΑΤ, που δεν επέτρεπαν σε εκατοντάδες Έλληνες διαδηλωτές να φτάσουν στην Κακαβιά.

Ως μέλος της Επιτροπής Ελληνοαλβανικής Φιλίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου (διετέλεσε και αντιπρόεδρός της) έθετε συχνά ζητήματα σχετικά με τη Βόρειο Ήπειρο, αλλά επεσήμαινε και τον κίνδυνο από τις ακρότητες των Τσάμηδων (όταν κανείς άλλος σχεδόν στην Ελλάδα δεν άγγιζε το θέμα).

Δικαιολογημένα, λοιπόν, οι Βορειοηπειρώτες έχουν να πουν καλά λόγια γι’ αυτόν

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: