Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


απο ανάρτηση του Πέτρου Μίντζα%ce%bc%ce%b9%ce%bd%cf%84%ce%b6%ce%b1%cf%83-%cf%80%ce%b5%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%83-11

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας που εκλέχθηκε από τη Γ. Συνέλευση στις αρχαιρεσίες της 6ης Ιανουαρίου, συνήλθε την περασμένη Τετάρτη στις 17 Ιανουαρίου σε συνεδρίαση για να συγκροτηθεί σε σώμα.

Μετά από ομόφωνη απόφαση των Μελών του, η κατανομή των αξιωμάτων έχει ως εξής:
Πρόεδρος Γιώργος Γιάγκας, Αντιπρόεδρος Σταματία Μόσχου-Γκόγκου, Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Δούπης, Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Φώτης Τσατσούλης, Ταμίας Νίκος Παπαδόπουλος, Ειδικός Γραμματέας Γίτσα Μπάκα και έφορος τύπου Γιάννης Ντίνος.
Αντιπρόσωποι στην Πανηπειρωτική εκλέχτηκαν οι: Γιώργος Κούλας, Σταματία Μόσχου-Γκόγκου και Παναγιώτης Ρίζος.
Στην Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι: Παναγιώτης Τζιοβάρας, Θανάσης Τζιοβάρας και Ιωάννα Ντίνου.
Εύχομαι στα Μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που τους αναθέσαμε.
Ευελπιστώ ότι, θα καταφέρει να ανταποκριθεί επάξια στις προσδοκίες όλων των Κοκκινιώτων και θα αγωνιστεί με γνώμονα την ανιδιοτελή προσφορά, για την ενδυνάμωση του φορέα των Αποδήμων, καθώς και για την επίλυση των ζωτικών προβλημάτων που ταλανίζουν γενέτειρά μας.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να καταθέσω δημόσια μερικές σκέψεις-προτάσεις μου, προκειμένου να συμβάλω στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο υποθέτω ότι έχει σαφή επίγνωση του χρέους και του βάρους των ευθυνών που έχει αναλάβει.
Αγαπητοί συγχωριανοί, είναι κοινή η διαπίστωση ότι την τελευταία διετία όλο και περισσότεροι Απόδημοι γυρίζουν την πλάτη στην Αδελφότητα μας, το έδειξε άλλωστε και η μειωμένη, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, συμμετοχή (35 άτομα) των Αποδήμων Κοκκινιωτών στην τελευταία Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση.
Για αυτό, η βασική προτεραιότητα και προσπάθεια του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, θα πρέπει να είναι το ζωντάνεμα της Αδελφότητάς μας. Δηλαδή το προεδρείο να προσεγγίσει και να κινητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους Απόδημους συγχωριανούς μας, σε μια κοινή πορεία για το καλό του φορέα των Αποδήμων και της γενέτειράς μας.
Κατά την ταπεινή μου άποψη, για να σταματήσει η περαιτέρω συρρίκνωση της Αδελφότητάς μας και να επανέλθει και πάλι σε ανοδική πορεία, πρέπει πρωτίστως το Δ. Σ. να καλλιεργήσει μεταξύ των μελών κλίμα ενότητας και αλληλεγγύης και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λειτουργεί με αποκλεισμούς.
Για να έχουμε δραστήρια, ζωντανή και αποτελεσματική Αδελφότητα, με έντονη και δημιουργική παρουσία τόσο εδώ στην Αθήνα όσο και στην ιδιαίτερη πατρίδα μας τη Θεσπρωτία, όπως είχαμε τη δεκαετία 2000-2010 και όλοι εκείνη την περίοδο μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για την Αδελφότητα και το χωριό μας.
Προτείνω στο Διοικητικό Συμβούλιο, να επαναφέρει το συντομότερο δυνατό τις πολύ σημαντικές εκδηλώσεις – δραστηριότητες που κατήργησε την προηγούμενη θητεία, οι οποίες βοήθησαν στο να έρθουμε πιο κοντά και να σφυρηλατήσουμε την ενότητά μας.
Το Δ.Σ.πρέπει πάση θυσία να επαναφέρει τις εξής δραστηριότητες-εκδηλώσεις: 1) εφημερίδα. 2) το ανοιξιάτικο Αντάμωμα των Αποδήμων. 3) το αντάμωμα της νεολαίας που είχαν καθιερωθεί και διοργανώνονταν κάθε χρόνο για σχεδόν μία δεκαετία. 4) τις εκδρομές στο χωριό.
Με την επανεκδώσει της εφημερίδας «της Κοκκινιάς τα Χαιρετίσματα» την οποία είχαν αγκαλιάσει όλοι οι συγχωριανοί μας και η ανταπόκρισή τους ήταν πράγματι συγκινητική, θα προσεγγίσουμε τους όπου γης ξενιτεμένους Κοκκινιώτες και θα τους φέρουμε και πάλι νοερά πιο κοντά στην γενέθλια γη των προγόνων μας.
Με την επανακυκλοφορία της εφημερίδας η Αδελφότητα θα ανακτήσει και πάλι μία αστείρευτη πηγή εσόδων, έναν δίαυλο επικοινωνίας, έναν μοχλό πίεσης, ένα καλό εργαλείο, το οποίο μας βοήθησε στο παρελθόν στην επίτευξη των στόχων της Αδελφότητας μας.
Ευελπιστώ ότι το Δ.Σ. της Αδελφότητας θα υιοθετήσει και θα υλοποιήσει τις προτάσεις μου, για το καλό του χωριού μας και των ανθρώπων του.
Οι φωτογραφίες είναι από το αντάμωμα της νεολαίας το 2008 και από την κοπή της πίτας το 2009.

Φωτογραφία του Petros Mintzas.

Φωτογραφία του Petros Mintzas.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: