Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Αποτέλεσμα εικόνας για κυνηγοί φιλιατών

Ο μεγαλύτερος αριθμητικά Σύλλογος των Φιλιατών- ίσως και της Θεσπρωτίας- είναι ο Κυνηγετικός Σύλλογος Φιλιατών, με πάνω από 700 μέλη. Την δράση του Συλλόγου την βλέπουμε στις συχνές διοργανώσεις ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Την δράση των μελών του την βλέπουμε καθημερινά στις ξεχωριστές παρέες τους, στις εξειδικευμένες συζητήσεις τους και βέβαια στις κυνηγετικές περιόδους, στα ¨έπαθλα¨ και στις χαρές που στήνουν σε διάφορα μαγαζιά των χωριών της περιοχής που κυνηγάν. Οι κυνηγοί που ασχολούνται με τα πουλιά και τους λαγούς πηγαίνουν και μόνοι τους αλλά όσοι ασχολούνται με τα γουρούνια φτιάχνουν μεγάλες παρέες, που τις λεν και ¨τσέτες¨.

Πάνω από 25 παρέες γουρουνοκυνηγών με 15-20 μέλη η κάθε μια οργώνουν τον τόπο τις κυνηγετικές περιόδους ασκώντας το χόμπι τους, δίνοντας ζωή στην περιοχή. Δεν ξέρω αν ο τωρινός Σύλλογος έχει συνεχή παρουσία από τον πρωτοιδρυθέντα, γιατί πρέπει να πω ότι στην εφημερίδα ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ του Ιουνίου 1934 βρήκα το παρακάτω: «Οι κυνηγοί μας ίδρυσαν ¨Κυνηγετικός Σύλλογος Φιλιατών η Άρτεμις¨ και μετά από εκλογές εκλέχτηκαν: Πρόεδρος Μιλ. Τριάντος και μέλη Ι. Προβατάς, Ν.Γούλας,, Αλιούς Τάκας, Έκτωρ Κοτσώνης και Γ. Βουγίδης».

 

Comments on: "Δήμος Φιλιατών, πάνω 25 οι παρέες των Κυνηγών…" (1)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: