Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


ESTIA

Είναι γνωστόν ότι από το 1991 λειτουργεί στην πόλη μας Νοσηλευτική Σχολή χρηματοδοτούμενη από το Νοσοκομείο και στεγαζόμενη- με ενοίκιο- στο ιδιόκτητο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλιατών. Από την 25χρονη λειτουργία της Σχολής πολλά ωφελήθηκε η πόλη μας και περισσότερα οι απόφοιτοί της.

Μάθαμε πρόσφατα ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου δρομολογεί την μεταφορά της Σχολής σε ιδιόκτητους χώρους του Νοσοκομείου προκείμενου να μειώσει τα έξοδα λειτουργίας του Ιδρύματος γενικότερα. Ουδέν μεμπτών μέχρι εδώ και μπράβο στη διοίκηση για τη σκέψη μείωσης των εξόδων.

Έχω την αίσθηση όμως πως η λειτουργία της σχολής στους χώρους του Νοσοκομείου δεν θα προσφέρει τίποτε πέραν των οικονομικών, το αντίθετο μάλιστα παιδαγωγικά θα είναι σε βάρος της καλής λειτουργίας της. Κι ακόμη θα απομακρύνει τους φοιτητές της από το χώρο της Εστίας, όπου αρκετοί από αυτούς διαμένουν.

Θεωρώ πολύ καλή τη λειτουργικότητα τόσο του κτιρίου του Πολιτιστικού Συλλόγου όσο και του σημείου της πόλης όπου στεγάζονται σήμερα η Νοσηλευτική Σχολή και το Επαγγελματικό Λύκειο Φιλιατών και πιστεύω ότι αυτά τα δυο σχολεία θα δεχθούν πλήγμα στη λειτουργία τους και κυρίως στον παιδαγωγικό τομέα.

Βέβαια υπάρχει και ο Πολιτιστικός Σύλλογος που θα χάσει ενοίκια, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στην εξοικονόμησης χρημάτων από το Νοσοκομείο- ειδικά όταν αυτοί που το διοικούν δεν έχουν σχέση με τον τόπο και τις ανάγκες του.

Για τους παραπάνω λόγους προτείνω στον Πολιτιστικό Σύλλογο Φιλιατών την δωρεάν των χώρων της Νοσηλευτικής, έστω για ένα έτος.

Τέλος, περιμένουμε να δούμε θέσεις και πράξεις της Δημοτικής μας αρχής, γιατί- καθόλου απίθανο- όλα αυτά να αποτελούν πρόσχημα ώστε να γίνει η μεταφορά της Νοσηλευτικής στην Ηγουμενίτσα!

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: