Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


 

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, για προληπτικούς λόγους απαγορεύεται η κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων ως και  η παραμονή εκδρομέων σε  και   σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας της Π.Ε. Ιωαννίνων.  Η προληπτική απαγόρευση αφορά ημέρες και ώρες (21.00 έως 06.00) που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται υψηλός, μέχρι και τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου (31-10-2015)  στις παρακάτω δασικές και αγροτικές οδούς και περιοχές:

Α΄ Στους Εθνικούς Δρυμούς 

 

Β΄ Περιοχή Δασαρχείου Ιωαννίνων

 

  1. Σε όλο το Δασικό οδικό δίκτυο και περιοχές των Δημοσίων και Δημοτικών δασών των Τ.Κ. Τσεπελόβου, Σκαμνελίου, Ηλιοχωρίου, Βρυσοχωρίου και Λάϊστας του Δήμου Ζαγορίου εκτός της οδού από διασταύρωση Μελισσόπετρας προς Ράχη Πιστρίτσιος και Ράχη Μόρφας.
  2. Σε όλο το εσωτερικό οδικό δίκτυο και την περιοχή του Δασυλλίου Ιωαννίνων.
  3. Σε όλο το οδικό δίκτυο και την περιοχή του Δασυλλίου του λόφου Τ.Κ. Αβγού και σε όλο το οδικό δίκτυο και την περιοχή του καταφυγίου Θηραμάτων «Κουπάκια» του Δήμου Δωδώνης.
  4. Στις δασικές οδούς Γκουφολάσα- Φασούλι- Μπαλντινίσιο του Δ.Κ Μακρίνου και Καστανώνας Παλιοκαρυά Πέντε Αδέλφια του Δ.Κ. Καστανώνα του Δήμου Ζαγορίου.
  5. Στο οδικό δασικό δίκτυο του ελατοδάσους Πετροβουνίου του Δήμου Β. Τζουμέρκων.
  6. Στο Δασύλλιο Νήσου Ιωαννίνων.
  7. Στον αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης.

     Γ΄ Περιοχή Δασαρχείου Κόνιτσας

 

Στις οδούς και περιοχές.

  1. Ράχη Σουσνίτσας- Πέτρα Κώτσιου, Εικόνισμα Γιάκα-Ντρόχαλα, Αυχένας Καρατζίμα- Σαρπούνη, Ζάρος- Παναγιά- Μοναστήρι, Εικόνισμα Πηγής- Γαϊδουροχώραφα- Αυχένας Τάτσαινας, Πουρνιά- Πάτωμα, Καστανέα- Ανάληψη, Λαγκάδα- Προφ. Ηλίας Φούρκας, Πυρσόγιαννη προς Παναγιά – Λουτρά Αμαράντου, Γοργοπόταμος – θέση Λιόκου – Αετομηλίτσα του του Δήμου Κόνιτσας.

Δ΄ Περιοχή Δασαρχείου Μετσόβου

 

α) Στις οδούς Τόκα – Βακαράτσα και Σαλατούρα – Βακαράτσα του Δήμου                      Ζαγορίου.

β)Σε όλες τις Δασικές οδούς και περιοχές του Δημοσίου και Δημοτικού Δάσους Τ. Κ.  Βοβούσας πλην των οδών προς Περιβόλι και προς Ράχη Πιστρίτσιος – Μελισσόπετρας – Λάϊστα.

1.Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα μηχανήματα και οχήματα των Υπηρεσιών, των Δήμων ως και τα οχήματα παροχής βοηθείας όπως επίσης και οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών και των Δήμων όταν εκτελούν υπηρεσία.

Αρμόδιες για την εφαρμογή της απόφασης είναι οι κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές,  Δασικές  και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Δήμων των περιοχών.

Σύμφωνη γνώμη για την προκήρυξη του εξοπλισμού του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

 

Με έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Ηπείρου για τα σχέδια των τευχών δημοπράτησης και τη διαδικασία προκήρυξης του υποέργου «Λοιπός εξοπλισμός κτιρίου Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Β1,Β2,Β3,Β4,Β5,Δ), προϋπολογισμού 152.010 ευρώ.

Το έργο εντάσσεται στην πράξη «Κατασκευή Πολυδύναμου Κτιρίου για τη στέγαση νέων Τμημάτων Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – 4η Εφαρμογή» με φορέα υλοποίησης το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Τοποθετήθηκε απινιδωτής στο Πανηπειρωτικό Αθλητικό Κέντρο Ανατολής για την προστασία κοινού και αθλούμενων

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου, το απόγευμα της Πέμπτης, τοποθετήθηκε αυτόματος απινιδωτής στο Πανηπειρωτικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων (Ανατολή),  μετά από χορηγία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου. Εκ μέρους της Περιφέρειας στην εκδήλωση, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης κ. Οδυσσέας Πότσης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σταθερή επιδίωξη της Περιφερειακής Αρχής να ενισχύσει, προς όφελος των πολιτών,  τις δομές Δημόσιας Υγείας με τη συνεργασία φορέων και επιχειρήσεων. Στο σχεδιασμό αυτό εντάσσεται και η προσπάθεια να  θωρακιστούν με φορητούς απινιδωτές  οι πολυσύχναστοι   χώροι, από τυχόν εκδήλωση καρδιακών επεισοδίων, δίνοντας προτεραιότητα στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Παρέστησαν και εξήραν την πρωτοβουλία, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ.         Κ. Ζωνίδης, ο Διευθυντής της   Β. Τσουκανέλης, ο Πρόεδρος της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ κ. Σπ. Πάϊκας, ο Πρόεδρος της Τ.Ε. ΣΕΓΑΣ Ηπείρου κ. Κ.             Μάμαλης, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα  Χρ. Τσάγκας.            Παρέστησαν επίσης  εκπρόσωποι σωματείων και άλλων τοπικών   αρχών.

Μετά το Πανηπειρωτικό Αθλητικό Κέντρο Ανατολής, θα ακολουθήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο τοποθέτηση απινιδωτή στις εγκαταστάσεις του Ε.Α.Ν.Κ. Ιωαννίνων, ενώ πέραν αυτών έγινε έλεγχος και συντήρηση του απινιδωτή του Εθνικού Σταδίου Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες».

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει εκπαίδευση στη χρήση του απινιδωτή σε υπαλλήλους του ΠΕΑΚΙ και προπονητές που δραστηριοποιούνται στους αθλητικούς του χώρους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: