Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Αντώνης Μπέζας και ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς επισκέφθηκαν σήμερα το Νοσοκομείο Φιλιατών, παρουσία του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Σπύρου Δερδεμέζη.
Μετά την επίσκεψη, ο κ. Μπέζας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτό το οποίο διαπιστώνουμε, ότι λειτουργεί πλέον η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Φιλιατών. Προσωπικά, αισθάνομαι όχι μόνο ευτυχής αλλά ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί μια προσπάθεια πολλών ετών, από πολλούς ανθρώπους, παίρνει σήμερα σάρκα και οστά. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο κτήριο, το πιο σύγχρονο στην Ήπειρο και η μεταφορά όλων των κλινικών σ’ αυτό, με τις υποδομές που διαθέτει, αναβαθμίζει τις συνθήκες εργασίες του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, αλλά κυρίως αναβαθμίζει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας. Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα, ένας μεγάλος στόχος για εμάς τους Θεσπρωτούς υλοποιείται.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Διοικητή του Νοσοκομείο κ. Σπύρο Δερδεμέζη, για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε και για τη συστηματική του προσπάθεια ώστε να ξεπεραστούν μια σειρά από προβλήματα και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ώστε η νέα πτέρυγα να λειτουργήσει. Τον θυμάμαι, ολόκληρη τη χρονιά που ήμουν στο Υπουργείο Υγείας ως Υφυπουργός, να ασχολείται ατελείωτες ώρες με τη λειτουργία την νέας πτέρυγας, γι’ αυτό και η συνεισφορά του ήταν καθοριστική.
Επιτρέψτε μου επίσης να θυμίσω τρία πράγματα: Πρώτον, η λειτουργία της νέας πτέρυγας, γίνεται με τον εξοπλισμό των κλινικών που μεταφέρθηκαν από την παλαιά πτέρυγα. Είναι όμως ήδη σε εξέλιξη μεγάλος διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια πρόσθετου νέου ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού.
Δεύτερον, με την μεταφορά των κλινικών και τη λειτουργία της νέας πτέρυγας, η εργολαβία δεν έχει τελειώσει αλλά συνεχίζεται με την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό μεγάλων τμημάτων της παλαιάς πτέρυγας.
Τρίτον, είναι επίσης σε εξέλιξη η τροποποίηση του Οργανισμού του Νοσοκομείου, με την αύξηση του αριθμού των κλινών του από 90 σε 120 και τη δημιουργία δύο νέων μονάδων Γηριατρικής – Αλτσχάϊμερ και Παρηγορητικής Φροντίδας – Πόνου, που θα είναι οι μοναδικές σε ολόκληρη την ΒΔ Ελλάδα».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: