Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


 ΚΩΣΤΑΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 1 (2)

Ένας Δήμαρχος δεν θα πρέπει:

 1. ΝΑ δημιουργεί υπέρογκα ελλείμματα σε βάρος της οικονομικής διαχείρισης του δήμου. Τα πάθη του και τα λάθη του δεν θα έπρεπε σε καμιά περίπτωση να κληθούν να τα πληρώσουν οι δημότες.
 2. ΝΑ δημιουργεί υπέρογκα χρέη και δικαστικές διενέξεις εργολάβων σε βάρος της οικονομικής διαχείρισης του δήμου, τα οποία και πάλι θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες.
 3. ΝΑ κάνει αλόγιστες επενδύσεις των κεφαλαίων που του παρέχει το κράτος, χωρίς καμία μελέτη και χωρίς καμία προοπτική για το μέλλον. Χρήματα (δανεικά) μπορεί κάποτε να υπήρχαν, αλλά όχι για πέταμα.
 4. ΝΑ δημιουργεί υποχρεώσεις για τις οποίες κατόπι αναγκάζεται να πάρει μη ανταποδοτικά δάνεια και τελικά να αφήνει αμανάτι την εξόφλησή τους στους επόμενους.
 5. ΝΑ λέει ψέματα στους δημότες για το ύψος των δανείων που πήρε και να υποθηκεύει το μέλλον και τα έσοδα του δήμου για τα επόμενα 30 χρόνια και, εν τέλει, να αναγκάζονται να πληρώνουν και πάλι οι δημότες την μεγαλομανία του.
 6. ΝΑ μένει μακριά από το «πόπολο», από τους δημότες του, αυτός στην πόλη και αυτοί στο χωριό. Ο δήμαρχος πρέπει να διαμένει στον δήμο του και να είναι συνεχώς στο πλάι των κατοίκων.
 7. ΝΑ χρεώνει τους δημότες του με εκατοντάδες ευρώ τον μήνα για το κινητό του τηλέφωνο. Είναι ντροπή να ξοδεύει «δυο συντάξεις» ενός γέροντα για να μιλάει στο κινητό του.
 8. ΝΑ χρεώνει στους δημότες του τα ποτά και τα κρασιά που πίνει στην πλατεία δημαρχείου μετά παρέας και φίλων. Αυτά πρέπει νάχει την τσίπα να τα πληρώνει απ την τσέπη του.
 9. ΝΑ χρεώνει στους δημότες του τους καφέδες, τα σάντουιτς και τα τοστ αλλά και τις βότκες και τα ουίσκυ που πίνει στις εξόδους του για προσωπική του διασκέδαση. Και αυτά από ντροπή θα πρέπει να τα πληρώνει απ την τσέπη του.
 10. ΝΑ παίρνει υπαλλήλους στο δήμο με προγράμματα για να τους στέλνει να δουλεύουν σπίτι τους, είτε επειδή δεν του άρεσε η φάτσα τους, είτε η ομάδα τους, είτε το κόμμα τους. Υπαλλήλους για τους οποίους δεν υπήρχε καρέκλα να καθίσουν να εργαστούν. Αφού τους προσέλαβε είναι υποχρέωσή του να τους βρει δουλειά να κάνουν.
 11. ΝΑ πληρώνει μεγάλα ποσά για υπερωρίες σε αλβανούς εργαζόμενους με άγνωστο καθεστώς στον δήμο. Υπήρχαν και υπάρχουν άνεργοι έλληνες που έχουν σίγουρα ανάγκη τα χρήματα αυτά.
 12. ΝΑ χρεώνει στους δημότες του τα κλαρίνα, τα φαγητά και τα ξενοδοχεία στις εκδρομές που κάνει μόνο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. Άλλο να συνεισφέρει ο δήμος κι άλλο να μαζεύει ψήφους ο δήμαρχος.
 13. ΝΑ αποφεύγει να αναφέρει στο βιογραφικό του ποιος υπήρξε και τι έκανε, από πού έφυγε ή και πως τον έδιωξαν, αλλά και που υπηρέτησε στις ένοπλες δυνάμεις, θυμίζοντας αστράτευτους πρώην υπουργούς .
 14. ΝΑ επιτρέπει στους υπαλλήλους του δήμου να εργάζονται όποτε τους αρέσει και τους βολεύει. Δεν τους πήρε εργάτες στο κτήμα του και δεν του έδωσε κανένας το δικαίωμα αυτό.
 15. ΝΑ δίνει δώρα και χρήματα σε μη έχοντες πραγματικά ανάγκη, μόνο και μόνο για να δημιουργήσει εκλογική πελατεία και να επανεκλεγεί. Τα χρήματα που περισσεύουν, αν περισσεύουν, θα πρέπει να πηγαίνουν μόνο σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.
 16. ΝΑ πληρώνει υπέρογκα ποσά χιλιάδων ευρώ για ένα γεύμα εργασίας. Είναι παράλογο και δικαιολογημένα θα έπρεπε οι δημότες να του ζητήσουν το λόγο για τέτοιας μορφής διαχείριση του δημοσίου χρήματος.
 17. ΝΑ κόβει δεκάδες τιμολόγια δεκάδων χιλιάδων ευρώ από την ίδια εταιρία σε μια και μόνο ημέρα για να δικαιολογήσει χρήματα που ξοδεύτηκαν άγνωστο που.
 18. ΝΑ κάνει αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ σε 3-4 εργολάβους σε λίγα χρόνια, πολλές από τις οποίες εντός της ίδιας ημέρας, με το ανώτερο χρηματικό όριο απευθείας ανάθεσης να επαναλαμβάνεται χωρίς μέτρο.
 19. ΝΑ κόβει τιμολόγια πολλών χιλιάδων ευρώ, λίγες ημέρες πριν λήξει η θητεία του, για να «κλείσει» τις τρύπες που άνοιξε και να ισοσκελίσει τα έσοδα και τα έξοδα.
 20. ΝΑ παίρνει «υπαλλήλους» με ιδιωτικές συμβάσεις και μπλοκάκια για να δημιουργήσει στρατό ψηφοφόρων. Υπήρχαν και υπάρχουν οι νόμιμες διαδικασίες για αυτό.
 21. ΝΑ «ελληνοποιεί» δεκάδες ομογενείς και μη, για να πάρουν συντάξεις από το κράτος και με απώτερο σκοπό να δημιουργήσει, κατ’ αυτόν τον τρόπο, έναν δεύτερο στρατό μισθοφόρων – ψηφοφόρων.
 22. ΝΑ προβαίνει σε ανίερες συμμαχίες με άτομα που είχαν κάνει σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του. Θα έπρεπε να νιώθει κάποιο είδος ντροπής και να μην προκαλεί το δημόσιο αίσθημα.
 23. ΝΑ πηγαίνει στο δημαρχείο κάνα δίωρο την ημέρα για καφέ και δημόσιες σχέσεις. Η άποψη, η γνώμη και η πολιτική τοποθέτηση δεν αποτελούν μορφές διοίκησης. Αν θέλει να τιμάει τα χρήματα που παίρνει θα πρέπει και να ασχολείται πραγματικά με το έργο του.
 24. ΝΑ μην ξέρει τι διοικεί και τι διαχειρίζεται, αν πραγματικά θέλει να πετύχει στο έργο του. Δεν είναι δουλειά μόνο των υπαλλήλων η διαχείριση των θεμάτων και η ορθή λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών.
 25. ΝΑ έχει μέρα νύχτα ως Ι.Χ το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του δήμου για να κάνει τις βόλτες του στην πόλη και τα ψώνια της κυράς του.
 26. ΝΑ κάνει κωλοτούμπες και τσαλιμάκια στον υπουργό για να του βάλει την γυναίκα σε θέση εργασίας, που θα ήταν περισσότερο αναγκαία και απαραίτητη στην γυναίκα κάποιου άνεργου. Θα έπρεπε άλλωστε, αν είχε τσίπα, να της το είχε πει προκαταβολικά της κυράς του και να της το είχε τονίσει. Η τελευταία που θα πάρεις κάποια θέση εργασίας θα είσαι εσύ.
 27. ΝΑ παίρνει (πριν το 2011) και τα πλουσιοπάροχα τότε έξοδα παράστασης του δημάρχου και το παχυλότατο μισθό του γιατρού από το νοσοκομείο, χωρίς να προσφέρει καμιά υπηρεσία, ευρισκόμενος σε άδεια με αποδοχές, και χωρίς να υπολογίσουμε σε αυτά τα χρήματα που έπαιρνε για προσωπικά του έξοδα για τις στάσεις που έκανε στο Λουτράκι.
 28. ΝΑ παίρνει (πριν το 2011) και τα έξοδα παράστασης του δημάρχου, και μια σύνταξη από το δημόσιο, και μερίσματα από κάποια μετοχικά ταμεία, και την αμοιβή από καμιά δημοτική επιχείρηση, και χωρίς να ξοδεύει ευρώ από τη τσέπη του, αφού στην εποχή των παχιών αγελάδων όλα τα χρέωνε στον δήμο και όλα τα πλήρωνε ο δήμος.
 29. ΝΑ λειτουργεί εν τέλει μόνο για να εξυπηρετήσει κατ’ επιλογήν τα άτομα και τα συμφέροντα τα οποία θα τον βοηθήσουν να επανεκλεγεί, αλλά και να αποκομίσει κέρδη από τη θητεία του, ως υπηρέτης (υποτίθεται), του κοινωνικού συνόλου.
 30. ΝΑ μην γνωρίζει τα προβλήματα των πολιτών που τον εξέλεξαν και να μην είναι έτσι σε θέση να συμμεριστεί το άγχος και την ανησυχία τους για την επιβίωση και τα οικονομικά κυρίως θέματα που αντιμετωπίζουν.
 31. ΝΑ μην συμμετέχει στις δραστηριότητες που σημαδεύουν την ζωή του τόπου και στις συνεργασίες εκείνες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ανάπτυξη και την δημιουργία. Πρέπει να βρίσκεται παντού όπου υπάρχει ελπίδα και να προσπαθεί συνεχώς για κάτι καλύτερο για τους συμπολίτες του.

Αυτά δεν πρέπει να κάνει ένας δήμαρχος!!

Αυτά δεν θα έκανα εγώ τουλάχιστον σε καμία περίπτωση!!!

Κι όμως!!!!!! Κάποιοι τα έκαναν!!!!

Πως νομίζετε ότι έφτασε αυτή η χώρα στον πάτο!!!!!!

Κάποιοι την έσπρωξαν με χέρια και με πόδια!!!

Άλλοι λίγο και κάποιοι άλλοι πολύ περισσότερο!!!

Κωστάρας Σταύρος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: