Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


 

ΜΙΝΤΖΑΣ ΠΕΤ

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής, θα ήθελα να εκφράσω και δημόσια τα ειλικρινή συγχαρητήριά μου, προσωπικά στον Δήμαρχο Φιλιατών κ. Σπύρο Παππά, καθώς και στους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους όλων των συνδυασμών που εκλέχθηκαν κατά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Τους εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβαν, δύναμη και υγεία, μαζί με την ολόψυχη ευχή μου, να φανούν δεόντως αντάξιοι των προσδοκιών της εμπιστοσύνης των Δημοτών.

Ευελπιστώ ότι η νεοεκλεγείσα Δημοτική Αρχή θα δώσει ώθηση στη λύση προβλημάτων που εδώ και πολλά χρόνια αντιμετωπίζει η περιοχή του παραμελημένου και λεηλατημένου Δήμου μας και ιδιαίτερα στον τομέα των κοινωνικών και τεχνικών υποδομών που βρίσκονται σε πολύ χαμηλό επίπεδο και συνεχώς διογκώνονται.

Με δεδομένη την τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος μας και τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που βιώνουμε, η νέα Διοίκηση του Δήμου πρέπει να αντιληφθεί ότι οι προσπάθειές της θα καρποφορήσουν μόνο, εφόσον απευθυνθεί με πνεύμα συνεργασίας σε όλες τις ζωντανές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις του Δήμου.

 

Για να σταθούν δίπλα στη Δημοτική Αρχή οι φορείς και οι Φιλιαταίοι, ως συμπαραστάτες στα δύσκολα προβλήματα που καλείτε να αντιμετωπίσει την επόμενη πενταετία, σε ένα Δήμο χρεωκοπημένο που πάσχει από βασικές υποδομές και πληθώρα προβλημάτων λόγω του εκτεταμένου και του ορεινού της έκτασής του.

Θα πρέπει να συνεχίσει την απολύτως αναγκαία προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης του Δήμου, που ξεκίνησε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή και δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει.

Και πρωτίστως να λειτουργεί με διαφάνεια και να διαχειρίζεται με σεβασμό το δημόσιο χρήμα.

 

Ευελπιστώ και εύχομαι η νέα Διοίκηση του Δήμου να μην λειτουργεί με τις πρακτικές – λογικές των Διοικήσεων της αμαρτωλής περιόδου 2003-2010. Οι οποίες είχαν μετατρέψει το Δημαρχείο (κυρίως τη δεύτερη τετραετία) σε μηχανισμό προσωπικών εξυπηρετήσεων των ψηφοφόρων τους και διαχειρίστηκαν τα χρήματά μας χωρίς ίχνος σεβασμού, με αποτέλεσμα να αφήσουν πίσω τους 4. 628.000 € ταμειακό έλλειμμα (χρήματα που λείπουν από το ταμείο). Χρέη προς εργολάβους και προμηθευτές του Δήμου 2.495,000€, και σε 1.000,000€ ανέρχονται οι οφειλές προς τους εργολήπτες –προμηθευτές (ημέτερους) για αναθέσεις έργων που έγιναν χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

 

Προσωπικά δεσμεύομαι να σταθώ ενεργά βοηθός σε οποιοδήποτε θετικό έργο επιτελείται για τον τόπο μας και να ασκώ εποικοδομητική κριτική με διάθεση συνεργασίας στα ορθά και πολιτικής καταγγελίας στα λάθη και τις παραλείψεις.

 

Με εκτίμηση

 

Πέτρος Μίντζας

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: