Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Εικόνα       

   Ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί αυτό τον καιρό τους Φιλιαταίους κυρίως αλλά και Θεσπρωτούς ευρύτερα- άρχοντες και αρχόμενους- είναι το αν θα πρέπει να γίνει η όχι δεύτερο Υδροηλεκτρικό Φράγμα στον Καλαμά, στη θέση Αβαρίτσα Θεσπρωτίας. Ένα σημαντικό έργο, που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής- λένε οι υπέρμαχοι. Το έργο θα καταστρέψει την περιοχή λένε κάποιοι τοπικοί παράγοντες- συναινώντας σε αυτά που λέει και η γνωστή ομάδα ντόπιων περιβαλλοντολόγων….

   Σαν νεοέλληνες έχουμε μάθει να λέμε πως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, επειδή δεν μπορούμε να καταλάβουμε ή βαριόμαστε συνήθως να μελετήσουμε τις απόψεις των μεν και των δε.

   Σε μια οργανωμένη κοινωνία, σε ένα κράτος που σέβεται τον εαυτό του, δεν θα συνέβαινε αυτό- να αντιπαλεύει δηλαδή ο ιδιώτης που θέλει να κάνει την επένδυση για το συμφέρον του ασφαλώς, με τις όποιες  άτυπες ή τυπικές οργανωμένες ομάδες τοπικές, περιβαλλοντικές κλπ. Θα ανέθετε σε μια κορυφαία μελετητική ομάδα την αξιολόγηση- κατά πόσο το έργο συμφέρει το κράτος- και θα έπραττε τα δέοντα.

   Δεν έχω τη δυνατότητα και τις γνώσεις να αξιολογήσω τα υπέρ και τα κατά και δεν αισθάνομαι ευτυχής γι’ αυτό. Όμως, θα πρέπει να πω ότι από ένστικτο μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως αν οι φίλοι- μέλη αυτής της άτυπης ομάδας Περιβαλλοντολόγων της Θεσπρωτίας δρούσαν τον καιρό που έγινε το μεγάλο Φράγμα του Καλαμά θα αντιδρούσαν… Ίσως έτσι θα έπρεπε, δεν ξέρω… Ξέρω όμως αυτό που διαλαλούν όσοι έζησαν, γνώρισαν, και συγκρίνουν την προ και την μετά φράγματος εποχή και αισθάνομαι ευτυχής που δεν υπήρχε αυτή η ομάδα τότε…

   Κλείνοντας, για να μην κουράζω, έχω την πεποίθηση πως ένα μεγάλο μέρος της Θεσπρωτικής κοινωνίας θέλει την ανάπτυξη. Θέλει τα παιδιά της να μπορούν να βρουν δουλεία στον τόπο τους και απορεί- όχι με τις οργανωμένες ομάδες που αντιδρούν- αλλά με το ανοργάνωτο κράτος που δεν παίρνει τις ευθύνες του.

 

ΟΙ ίδιοι είχαν αντιδράσει και για το Αιολικό Πάρκο… για να μη διαταραχθεί το ζευγάρωμα της πράσινης Ζούζιας; …

Εικόνα

 

 

Advertisement

Comments on: "ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ;" (1)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: