Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


… μου είπε η γνωστή παρέα που αράζουν έξω από το μαγαζί της Μάγδας και απολαμβάνουν την παρέα τους και… τις ευωδιές από τους φρεσκοκομμένους καφέδες.

Εικόνα

     Πήγα προς το Ραφείο του αγαπητού Γιώρη Σκάγια για να δω τι είδε η παρέα.                       Εδώ πρέπει να πω ότι ο Γιώργος Σκάγιας είναι ένας αξιαγάπητος άνθρωπος και εξαίρετος συμπολίτης που έχει ξεπεράσει τα 90 του αλλά διατηρεί μια εφηβική ψυχή. Παραδοσιακός ράφτης από την Πλεσίβιτσα, έχει ντύσει χιλιάδες και έχει φτιάξει μοναδικές παραδοσιακές στολές.

Εικόνα

Εικόνα

 Πέρα από αυτά έχει μοναδικές ευαισθησίες, είναι συγγραφέας ιστορικού βιβλίου για το χωριό του, ιδρυτής Λαογραφικού Μουσείου στο χωριό, ψάλτης κλπ κλπ. Ακούραστος έχει αναγάγει την βιτρίνα του Ραφείου του σε προθήκη ειδών λαϊκής τέχνης και κάπου κάπου γράφει και κάτι που τον συγκινεί, Εθνικού ή Θρησκευτικού περιεχομένου συνήθως. Η βιτρίνα του λοιπόν είναι η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του- το facebook του. Κοιτάζοντας λοιπόν την βιτρίνα είδα την νέα ανάρτηση του Γιώργου Σκάγια- είχε να κάνει με την εμφάνιση και της Μπαντίνας μαζί με την Φιλαρμονική Φιλιατών, κάτι που προφανώς άγγιξε τις ευαισθησίες του.

Εικόνα

Είναι γεγονός πως πολλούς συγκίνησε η  κοινή εμφάνισης των δυο μουσικών σχημάτων- τους πήγε στα προπολεμικά χρόνια- αν και ελάχιστοι θα τις θυμούνται πλέον. Γι’ αυτό και βγάλαμε από το σεντούκι την παλιά φωτογραφία που εικονίζονται οι δυο Φιλαρμονικές Φιλιατών αντάμα- την 25η Μαρτίου 1933- όπως διέσωσε ο αείμνηστος φιλίστορας και πατριώτης από την Πλεσίβιτσα Γεράσιμος Μίχας.

Εικόνα

ΦΙΛΙΑΤΕΣ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 1933

Εικόνα

ΦΙΛΙΑΤΕΣ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Εικόνα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: