Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Εικόνα του Σταύρου Κωστάρα                                                                

Αγαπητά ΝΕΑ των Φιλιατών,

            Φιλοξενείτε από τις στήλες της εφημερίδας «Νέα των Φιλιατών» και από τον ομώνυμο ιστότοπο όλες τις επιστολές όσων θέλουν να εκφράσουν τις απόψεις τους, ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και προσωπικά σε ευχαριστώ για αυτό. Κάποιοι αρθρογραφούν διαρκώς, διότι το να γράφει κανείς είναι σαφώς πιο εύκολο από το να πράττει ή έστω να καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις. Σε μια πρόσφατη επιστολή του (13/3/2014) υποψήφιος δήμαρχος αναφερόμενος σε πρώην αντιδήμαρχο του πρόσαψε «αλαλία» κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα που ανέλαβε «νέο πόστο» σε δημοτική επιχείρηση καθώς και καταγγελίες για «ατασθαλίες» στις οποίες προέβαινε ενωρίτερα ενώ τώρα σιωπά. Επειδή με τα λεγόμενα φωτογραφίζει το άτομό μου και επειδή δεν θεωρώ ότι τα σχόλια του πρέπει να μείνουν αναπάντητα, στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού πάντα,  θα πρέπει να του πω ότι:

Καταγγελίες για «ατασθαλίες» δεν έκανα ποτέ υποψήφιε δήμαρχε, και αν έτσι σε πληροφόρησαν κάποιοι έκαναν λάθος. Προτάσεις και απόψεις αλλά και διαφωνίες εκφράζω και υποβάλω από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως αντιδήμαρχος. Αρχικά θεσμικά, και στα αρμόδια για αυτό όργανα, και κατόπιν, από 1/1/13, ως δημοτικός σύμβουλος με επιστολές, υπομνήματα, προτάσεις και παρεμβάσεις, αλλά και συγκεκριμένες λύσεις, δημόσια πάντα, ως είναι και ο ρόλος μου, προς όφελος των πολιτών. Για όσα παραπάνω αναφέρω έχω πλήθος γραπτών στοιχείων, αφού πάντα φρόντιζα να τα καταθέτω γραπτώς ή με ηλεκτρονικά μέσα και με αριθμούς πρωτοκόλλου, όπου έκρινα απαραίτητο. 

Στο ΠΑΣΟΚ κύριε υποψήφιε δήμαρχε, έγινα μέλος το 2010, μετά την αποστρατεία μου, εν αντιθέσει με κάποιους που στο παρελθόν ήταν στο κόμμα, όταν αυτό ήταν στην κυβέρνηση, και αποκόμισαν πολλά οφέλη και τώρα το ξεχνάνε και το λοιδορούν.  Ίσως να έχετε υπόψη σας μερικούς. Ίσως μάλιστα εγώ να είμαι και από τα ελάχιστα μέλη που εγγράφηκαν έκτοτε, αφού οι περισσότεροι επέλεξαν το δρόμο του αποχωρισμού. Και το έκανα όχι για το κόμμα, ως έχει σήμερα, αλλά για την ιδεολογία την οποία θεωρώ ότι αυτό θα έπρεπε να εκφράζει και η οποία προσωπικά με εκφράζει. Δεν πήγα για κάποια προνόμια, όπως κάποιοι άλλοι παλιότερα, αλλά γιατί απλά θεωρώ ότι η ιδεολογία είναι αυτή που μου ταιριάζει σαν άνθρωπο. Άσχετα αν σήμερα η πολιτική αυτή παράταξη έχει χάσει το δρόμο της μέσα σε πλήθος αρνητικών εξελίξεων για κάποιες από τις οποίες φέρει και αυτή ακέραιη την ευθύνη.

Σε μια περίοδο που λίγοι επιθυμούν και θέλουν και ακόμη λιγότεροι έχουν το χρόνο να προσφέρουν στα κοινά, δέχτηκα την τιμητική πρόταση του δημάρχου να αναλάβω τα καθήκοντα του πρόεδρου της ΝΕΚΕΔΗΦ, θέση στην οποία με εξέλεξε ομόφωνα με απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο. Την ανέλαβα δε όταν στέρεψε η στέρνα από νερό και το συμβούλιο από υποψηφίους. Δεν υπήρχε προθυμία από κανέναν και θεωρώ ούτε η απαραίτητη εμπειρία και χρόνος να αναλάβει κάποιος ο οποίος δεν έχει επαφή με το αντικείμενο. Στην δημοτική επιχείρηση, στα προγράμματα που αυτή έχει αναλάβει, εργάζονται  περισσότεροι από 20 εργαζόμενοι οι οποίοι ταλαιπωρούνται ήδη αρκετά από τις αρρυθμίες που υπάρχουν στην λειτουργία της, οπότε θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να προσθέσουμε περισσότερες.

Ρίψασπις δεν υπήρξα ποτέ κύριε υποψήφιε δήμαρχε και δέχτηκα, όπως πάντα κάνω, την πρόκληση να συμμετάσχω, να συνδράμω, να προσπαθήσω, να συνεισφέρω, χωρίς ιδιοτελή κριτήρια. Κάποιος άλλος, υποψήφιος δήμαρχος και αυτός τώρα, όταν του ανατέθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο τα καθήκοντα του προέδρου, της ΚΕΔΗΦ τότε, παραιτήθηκε μέσα σε έναν μήνα από αυτά. Γιατί άραγε? Από την θέση αυτή, την οποία όπως κάθε άλλη που έχω υπηρετήσει μέχρι τώρα θεωρώ πηγή ευθύνης και υποχρέωσης, και για το λίγο χρονικό διάστημα που απομένει, θα προσπαθήσω να βελτιώσω την υφιστάμενη λειτουργία των δομών, όπου αυτό είναι εφικτό, μην παραβλέποντας ποτέ ότι κύριο έργο μου ως δημοτικού συμβούλου είναι η συνεχής και αδιάλειπτη ανησυχία για τα δημοτικά δρώμενα. 

Όσον αφορά τα υπόλοιπα λεγόμενα σου για  «μούχλα και παρακμή», «ρουσφετολογούντες» και «οσμή της διαπλοκής και της διαφθοράς που πλανάται»  δεν έχω κάτι να προσθέσω. Όλα αυτά που αναφέρεις θεωρώ ότι επαφίενται στην κρίση του εκλογικού σώματος και αυτό θα πρέπει να δώσει και την απάντηση, όποια και αν είναι αυτή, αρκεί να εκφραστεί δημοκρατικά και ελεύθερα. Άλλωστε ποσώς με αφορούν προσωπικά!!! Έχω ξεκαθαρίσει την θέση μου και την πορεία μου.  

Κάθε φορά προσπαθώ να τηρήσω το ¨ουκ εν τω πολλώ το ευ» και κάθε φορά δεν τα καταφέρνω και μπορεί και να κουράζω. Θέλω να μείνω όμως κλείνοντας στην ρήση της EmmaGoldmanη οποία είπε ότι:

«Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν την πραγματικότητα θα ήταν παράνομες». 

                                                                                  Με εκτίμηση                                                                                                            

                                                                              Σταύρος Κωστάρας

                                                                            Δημοτικός Σύμβουλος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: