Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


            Εικόνα

                                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                          

                                                                                               ΦΙΛΙΑΤΕΣ 24/03 /2014

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι στις 24/03/2014 και ώρα 13 το μεσημέρι ο επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Λεωνίδας Ταφέκης συναντήθηκε στο γραφείο του στην Ηγουμενίτσα με τον Υφυπουργό Υγείας και Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Αντώνη Μπέζα.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ενίσχυση του νοσοκομείου και του 628 Τάγματος Φιλιατών καθώς και την διατήρηση των κοινωφελών ιδρυμάτων της πόλης μας. Στα οποία μας διαβεβαίωσε ότι θα έχουμε την συμπαράστασή του.

Όσον αφορά την επαναφορά του αυτοδιοίκητου του Γηροκομείου και του Οικοτροφείου Φιλιατών στην πόλη μας, που τώρα έχουν μεταφερθεί στην Ηγουμενίτσα και τα Ιωάννινα, η θέση του κ. Υπουργού είναι ότι οι διοικητικές έδρες των εν λόγω ιδρυμάτων δεν δημιουργούν προβλήματα στην λειτουργία τους οπότε μπορούν να παραμείνουν ως έχουν.

Ζητήσαμε την επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης σε όσον αφορά τα ελλείμματα και την διασπάθιση των χρημάτων των συνδημοτών μας από συγκεκριμένη ομάδα αιρετών που εμπλέκονται στην διοίκηση του Δήμου μας την τελευταία δεκαετία. Και στο θέμα αυτό ο κ. Υπουργός συμφώνησε μαζί μας.

Θετική επίσης θα είναι και η συμβολή του στην προώθηση ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων στον τόπο μας με την προϋπόθεση ότι και οι αιρετοί μας θα συναινούν για την πραγματοποίησή τους.

Όσον αφορά την  αποπληρωμή του  δικού μας μνημονίου, που επικεντρώνετε στα χρέη τα ελλείμματα και τα κάθε είδους πρόστιμα  που έχουν επιβάλλει οι αρμόδιες αρχές στο Δήμο, μας επισημάνθηκε ότι αυτά θα αντιμετωπιστούν στα πλαίσια μιας γενικότερης δημοτικής δημοσιονομικής πολιτικής και σε συνάρτηση πάντα με τα όποια πλεονάσματα θα εμφανίζει ο ετήσιος κρατικός προϋπολογισμός.

 Ως δημοτική κίνηση ευχαριστούμε τον κ Υπουργό για τον χρόνο που μας διέθεσε και για τις θέσεις που με παρρησία μας εξέφρασε παρ’ όλο που εμείς διαφωνούμε σε κάποιες  από αυτές.

Με την ευκαιρία του παρόντος δελτίου θα ρωτήσουμε την οργάνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ Φιλιατών, θα κατέλθουν στις προσεχείς δημοτικές εκλογές με δικό τους συνδυασμό ; Εάν όχι θα επιδιώξουν συνεργασία με έναν από τους υφιστάμενους δημοτικούς συνδυασμούς ή μήπως θα αφήσουν τα στελέχη τους ελεύθερα να ενταχθούν σε όποιον συνδυασμό τα ίδια προτιμήσουν ; Την όποια απόφαση τελικά καταλήξουν θα την κοινοποιήσουν προς τους συμπολίτες τους ;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: