Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


 Κωστάρας Σταύρος

Δημοτικός Σύμβουλος

Ταχ. Δ/νση : 46 300 – Σαγιάδα          Ε-mail : stavrosgr13@gmail.com

Τηλ.: 2665-021097 & 6974045346                                            

 Fax:2665-021083 & 2664-051923                                                    

Σαγιάδα  04  Ιουλ 2013

 

          Αύξων Αριθ. ……9……..

 

 

ΠΡΟΣ:

 

 

 

 

          Δήμο   Φιλιατών  

     Τ.Κ  46300 – Φιλιάτες

  Ε-mail : info@filiates.gr

          FAX 2664022989

 

          Θέμα: «Αναρριχητικό Πεδίο στην περιοχή Τ.Κ Λίστας»

Σε πολλές περιοχές της χώρας μας άλλοτε με ιδιωτική πρωτοβουλία και άλλοτε με πρωτοβουλία των τοπικών αρχών έχουν δημιουργηθεί και οργανωθεί αναρριχητικά πεδία τα οποία, εκτός από χώρο άθλησης για όσους ασχολούνται με το άθλημα αυτό, αποτελούν και εναλλακτικές μορφές τουρισμού και με την κατάλληλη ενημέρωση μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών.   Τέτοια πεδία έχουν δημιουργηθεί στις περιοχές Εύβοιας (Χιλιαδού, Λίμνη), Αττικής (Αχαρνών, Μαυροσουβάλα, Βραχόκηπος, Ιερά Οδός,  Σέσι Υμηττού, Χώνη), Καβάλας (Νέστου ποταμού, Κρανοχώρι, Ρέμβη Ηρακλείτσας, Πετροπηγή), Τρικάλων (Μετέωρα, Μουζάκι, Πύλη), Κωφοί Μαγνησίας, Πλακιάς Ρεθύμνου, Λαγκάδα Ταϋγέτου, Βαράσοβα Πατρών, Βόλακας Τήνου, Γκιούλα Θάσου, Ναύπλιο, Κάβο Μαλιάς, Τήνος, Κάλυμνος.

Στην περιοχή του δήμου μας κατάλληλος χώρος για την δημιουργία τέτοιου πεδίου έχει εντοπισθεί στη θέση «Ραϊδιό ή Ραδιό» της τοπικής κοινότητας Λίστας. Ο χώρος αυτός είναι κατάλληλος και αν διαμορφωθεί κατάλληλα μπορεί να αποτελέσει χώρο εκπαίδευσης για την Ελληνική Ομάδας Διάσωσης (παράρτημα Θεσπρωτίας), χώρος προσέλκυσης αθλητών οι οποίοι ασχολούνται με το άθλημα αυτό αλλά και επίσκεψης θεατών από την ευρύτερη περιοχή του νομού μας αλλά και της πόλης των Ιωαννίνων από τα οποία απέχει 50-60 περίπου λεπτά. Τα έξοδα τα οποία απαιτούνται για την προμήθεια των υλικών και την κατάλληλη διαμόρφωση και σηματοδότηση του χώρου δεν ξεπερνούν τις 2.000 με 3.000 ευρώ αφού την απαραίτητη εργασία και τεχνογνωσία θα την συνεισφέρουν τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Ο δήμος θα πρέπει να δει την περίπτωση αυτή ως μια μορφή εναλλακτικού τουρισμού και να συμβάλει στην ολοκλήρωσή της. Οι αναμενόμενοι επισκέπτες θα αναζωογονήσουν την περιοχή η οποία διαθέτει τη σχετική υποδομή σε ξενώνες (Λιάς, Καλλιθέα, Κεραμίτσα) και εστιατόρια (Λίστα, Λεπτοκαριά, Κεραμίτσα) για να φιλοξενήσει τους ενδιαφερόμενους και είναι πανέμορφη από πλευράς φυσικού πλούτου.

Για την χρήση του χώρου θα απαιτηθεί ένα τοπογραφικό της περιοχής για να διαπιστωθεί σε ποιόν ανήκει ο χώρος και στην συνέχεια η υποβολή αιτήματος στην αρμόδια υπηρεσία, αν απαιτείται, για την παραχώρηση χρήσης και τη διαμόρφωση του χώρου.

Τα δέκα καλύτερα αναρριχητικά πεδία σε όλη την Ελλάδα αναφέρονται στο δημοσίευμα που σας επισυνάπτω στην παρούσα επιστολή. Σχετική ειδησεογραφία μπορεί να αναζητηθεί με ευκολία στο διαδίκτυο.    

Η παρούσα παρακαλώ όπως ανακοινωθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προς συζήτηση και ενημέρωση του σώματος καθώς και ως θέμα προς συζήτηση και λήψη απόφασης στα αρμόδια προς τούτο όργανα του δήμου.

Για τα αναφερθέντα, ανεξάρτητα από το αν συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο, παρακαλώ όπως μου αποσταλεί και έγγραφη απάντηση η οποία μου θα χρησιμεύσει προκειμένου να παρακολουθήσω τα τεκταινόμενα και να ενημερώσω τους δημότες οι οποίοι ενδιαφέρονται άμεσα. 

Πρωτοκολλημένο αντίγραφο της παρούσας επιθυμώ να μου αποσταλεί στην παραπάνω διεύθυνση διαμονής.                                    

                                                              

                 Με εκτίμηση                                                                                                                                                            

          Σταύρος Κωστάρας

       Δημοτικός Σύμβουλος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: