Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Image

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

31/05/2013

Αντί του Ρουπακιώτη, το νομοσχέδιο να το συντάξει ο Ροΐδης!

Πέρασε πάνω από ένας αιώνας από όταν ο Εμμανουήλ Ροΐδης σημείωνε: «Εν Ελλάδιενός μόνον νόμου έχομεν χρείαν, του περί εφαρμογής των νόμων». Η «Δημιουργία, ξανά!» θα συμπλήρωνε και την ανάγκη για έναν μηχανισμό ώστε να τιμωρείται αποφασιστικά η προκλητική πολιτική υποκρισία.

Ο κ. Τσίπρας θα επανέφερε το βιοτικό επίπεδο «με έναν νόμο με ένα άρθρο», το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα καταπολεμήσουν τον ρατσισμό με έναν νόμο, άντε με περισσότερα άρθρα.

Για τις αιτίες που προκαλούν και τη φτώχεια και τις ρατσιστικές συμπεριφορές ενός λαού που θεωρούσε την φιλοξενία μια από τις ανώτερες αρετές, κανένας δεν δείχνει να ενδιαφέρεται.

Πωλητές ευαισθησίας οι μεν, τσαμπουκά οι δε. Δυστυχώς βλάπτουν το ίδιο τη δημοκρατία.

Η «Δημιουργία, ξανά!» υποστηρίζει ότι η πολιτική θα πρέπει να ασχολείται με το αίτιο, όχι μόνο με το αποτέλεσμα και ζητά άμεσα:

§  Να κινούνται αυτόφωρες διαδικασίες κάθε φορά που η ΧΑ ή όποιος άλλος παρανομεί και να συλλαμβάνονται όλοι οι υπεύθυνοι, βουλευτές και μη.

§  Να καταργηθεί άμεσα η βουλευτική ασυλία, ώστε η απονομή δικαιοσύνης να μην εμποδίζεται από τους πολιτικούς. Η βουλή με πλειοψηφία 2/3 να έχει τη δυνατότητα να παρέχει ασυλία σε βουλευτή για συγκεκριμένη υπόθεση μόνο κατόπιν αιτήσεώς του, εάν η δικαστική διένεξη έχει αμιγώς πολιτικό χαρακτήρα, ο οποίος θα πρέπει να αποδειχθεί από τον αιτούντα βουλευτή. Μέχρι να ληφθεί ανάλογη απόφαση από τη Βουλή η Δικαιοσύνη να μπορεί να προχωρά ανεμπόδιστα το έργο της.

§  Η Κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά με τα εκρηκτικά εθνικά προβλήματα που θρέφουν το ρατσισμό (π.χ. μεταναστευτικό, παραεμπόριο, ασφάλεια, εξαθλίωση μεγάλων ομάδων των πολιτών, καθίζηση παραγωγικής δραστηριότητας, κατάρρευση παιδείας, υγείας και πρόνοιας κλπ.).

§  Να μειωθεί η κρατική επιχορήγηση προς τα κόμματα στο μέσο ευρωπαϊκό όρο και να διενεργούνται ουσιαστικοί οικονομικοί έλεγχοι από ανεξάρτητους φορείς. Οι επιχορηγήσεις να αναστέλλονται προς όποια κόμματα παρανομούν ή αρνούνται τον έλεγχο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: