Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Image

απο το φύλλου αρ, 4 του Σεπτέμβρη 1999…

στα…πεταχτά

*Παράκληση στους φίλους που θέ­λουν την εφημερίδα μας, αλλά «δεν τους έρχεται» να μας πάρουν ένα τηλέ­φωνο. Επίσης, όσοι στέλνουν κείμενα, λίγα λόγια να αγαπιόμαστε.

*Δημοπρατήθηκε η αποκατάσταση δρόμου Μπράνια – Λεπτοκαρυά και το προστατευτικό τοιχίο στο Χλωμό.

*Τα λεφτά – 1.300.000 δρχ.- που ήταν για 10 κολώνες ηλεκτροφωτισμού του χωριού τους, ψάχνουν κάποιοι Κοκκινιώτες. Μην τα είδατε; Γιατί οι κολώνες θα φαίνονταν.

*Ξεχωριστά μας κολάκευσαν τα καλά λόγια κι οι θερμές ευχές των «ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΛΑΛΩΝ». Ευχαριστούμε τον συμπατριώτη –δωθεκαλαμιώτη – ιδρυτή τους κ. Σπύρου Τσώνη.

*Πάνω από 850 σπίτια έχουν τα χωριά της Σκάλας και το σημαντικότερο, ανοιχτά τα περισσότερα.

*Για 1800 μέτρο άσφαλτο προς την Νεράιδα φωνάζει ο Αητός; Αύριο ταχειά.

*Παράπονα μας έκανε η Σια του Βαγγέλη Στρουγγάρη, για φουσκωμένους λογαριασμούς στο νερό.

*Να μια ευκαιρία για οικολόγους – φυσιολάτρεις κλπ. Να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους για την φύση, μουντζουρώνοντας ή καταστρέφοντας τις διαφημιστικές πινακίδες που κάποιοι ασυνείδητοι καρφώνουν στα δέντρα.

*Πραγματικό στολίδι το γήπεδο μπάσκετ της Κεραμίτσας. Εύγε στον δωρητή και σε αυτούς που υλοποίησαν την δωρεά.

*Το νεολιθικό σπήλαιο του Αητού, όπως και όλος ο αρχαιολογικός μας πλούτος, παραμένει ανεκμετάλλευτος.

*Παράπονα από το Τρικόρυφο που στήνουν μόνοι τους και αβοήθητοι «Πολιτιστικό Κέντρο». Τι ζητούν; Επισκευή στο ταβάνι του κτιρίου που τους στεγάζει.

*Με 2500 τίτλους βιβλίων, προσφορά του αείμνηστου Γιώργο Ρέγγα, είναι εξοπλισμένη η βιβλιοθήκη Ασπροκκλησίου. Το σημαντικότερο είναι ότι λειτουργεί.

*Ξεχασμένο το παραγωγικό – κτηνοτροφικό χωριό της Κώτσικας, αφού ο εργολάβος που ανέλαβε τον δρόμο από το 1997 δεν έχει κάνει τίποτε.

*Έγινε ο διαγωνισμός έργου «κατασκευής οδικού άξονα Σαγιάδας – Άγιοι Θεόδωροι – Μεθοριακός Σταθμός». Τον πήρε η «Δομική Άρτας» με 980 εκατ. Δρχ.

*Πανέμορφο έγινε το Α’ Δημοτικό Σχολείο Φιλιατών. Στέγη – χρωματισμός – πόρτες – φωτισμός. Εύγε.

*Κέντρο επείγουσας ιατρικής Ηγουμενίτσας. Προθάλαμος κατάργησης νοσοκομείου Φιλιατών;

*Προβλήματα στην καθαριότητα, ύδρευση, απολύμανση μας αναφέρουν από την Φανερωμένη.

*27000 ρίζες ελιές έχει το Παλαιοχώρι και μεγάλο δίκτυο αγροτικών δρόμων που χρειάζεται φροντίδα, γιατί θα μείνουν οι ελιές στα κλαριά να τις φάνε οι γκαϊλες.

*Βουλιάζει ο κεντρικός εσωτερικός δρόμος του χωριού Βρυσέλα (προς Ρούση) και οι διαμαρτυρίες των χωριανών δεν εισακούγονται. Η κολώνα που έγινε πρόσφατα  για να στηρίξει την πόρτα του σχολείου έπεσε, μόνη της, χωρίς ευτυχώς να πλακώσει κανέναν. Αν και κάποιοι Βρυσελιώτες εύχονταν να ήταν το αυτοκίνητο του επιβλέποντα από κάτω…

*Συγκινηθήκαμε που είδαμε τα παιδιά του  Μάρκο Ζαφείρη στο Φιλιάτι, τον Κοσμά, τον Γρηγόρη και τον Ηλία. Μιας οικογένειας ξεριζωμένης από το Φιλιάτι, όπως και τόσες άλλες. Ο Κοσμάς μας, διαπρέπει στην δημοσιογραφία, ενώ πρόσφατα πήρε διεθνή έπαινο στην σκιτσογραφία. Τους ευχαριστούμε για τις ευχές.

ΞΕΡΕΙ Η ΚΑΚΩ (απο το το ίδιο φύλλο)…

Μο φούλη! Πώς το σκέφτηκες; Από Νομάρχης Δήμαρχος; Μπρούσια να σου πάει. Μονάχα μην αστοχάς την Κάκω, γιατί όλα τα βοζιώνει.

Όλες οι φημερίδες καλά λόγια γράψανε! Όλος ο κόσμος μπράβο μας λέει! Να τρώγονταν τα μπράβο θάχαμαν πιο πολύ μεζέ κι από του Παύλο Στασιά.

Ένα καφάσι φραγκόσυκα του πήραν του Λιμούδα, όξω από την πόρτα, ο Πίτσης με τον Ζαϊρα. Τούπαν τ’ απόγεμα θα σε πλερώσουμε. Ποιό απόγεμα δεν τούπαν. Τώρα κυνηγάει τον Ντόντο πούταν ο εγγυητής.

Μο Λάκη μου! Ποιά είν’ εκείνη η βρώμα που βγαίνει και λέει «περίμενε να συνδέσω», άμα σε πέρω στο κουνητό; Κοίτα το σπίτι σου παιδάκι μου.

Είδες πουχε δίκιο ο Ρίγανης μο Γιάννη; «Πρότυπο Νομό Βιολογικής Καλλιέργειας» θέλουν να κάνουν τη Θεσπρωτία.

αδιάβαστος, μο Δήμαρχε;

Αν την κάτω πλατεία την ελέγχει ο Μούργος, την πάνω την ελέγχει μια γάτα. Του Φώτο Καραμπίνα. Αλλο σόι γάτα.

Κάλλιο τον «Κουκουμαϊτσι»» παρά τις ………

Αν με βλέπεις ιδρωμένη και πολύ σεκλετισμένη είναι που ‘μπλεξα με Βλάχο και το ποίημα του αντιγράφω Διαβάστε τo: Δυο πλατείες στο Φιλιάτι

η επάνω είναι γεμάτη κατοικούν οι Φοινικιώτες και στην κάτω οι Φιλιατιώτες.

Συναυλίες, παραστάσεις δεν ντράπηκατε λιγάκι που χωρίσαν το Φιλιάτι και οι κάτω οι καημένοι είναι παραπονεμένοι. Η εξέδρα περιμένει μα είναι στο Δάλλα

νοικιασμένη και χρωστάει η καημένη με τις τόσες δεξιώσεις ποιος τολμάει για να τους διώξει αν τα χρέη δεν πληρώσει.

Δεν τα βλέπεις βρε Γιωργάκη σαν δεν είσαι από το Φιλιάτι; Αχ ξεχνώ, είσαι από κοντινό χωριό δεν θυμάσαι τα παλιά άσπροι-μαύροι αγκαλιά. Τώρα είσαι εξουσία και τα βάζεις στην γωνία και δικαίως απορεί η κοινωνία. Είναι έτσι βρε Γιωργάκη που διευθύνεις το Φιλιάτι. Έχω ακόμα πιο πολλά, τακτοποίησε πρώτα αυτά, βαλτά μόνο στη σειρά. Δεν προσφέρονται οι πλατείες ούτε και οι συναυλίες. Μας θυμίζουν όλα αυτά Ιωάννη Μεταξά. Κοίτα άλλα πιο καυτά και ας τα αφήσουμε αυτά. Με αυτά τα κομματάκια που μας κάνανε κομμάτια

και μας βγάλανε τα μάτια για να είναι αυτοί εξουσία. Ζήτω η Δημοκρατία. Δεν σου φαίνεται αστεία. Έτσι βλέπω, έτσι γράφω και με λένε όλοι… Βλάχο.

Π.Γ.

 

Comments on: "τα ¨ΝΕΑ των Φιλιατών¨θυμούνται…" (1)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: